Orientat a: Educació Secundària
QUÈ DESCOBRIREM:
Sovint no som conscients de com els nostres hàbits alimentaris impacten sobre el medi ambient. Sostenibilitat i ecologia comencen en accions tan bàsiques com decidir què mengem i quan.
Aquest taller-visita proposa als alumnes apropar-se al cultiu dels aliments per conèixer quines són les feines que fa el pagès per mantenir un cultiu ecològic i la relació entre biodiversitat i nutrició.
A la BIO MASIA CA N’OLIVERÓ proposem VISITES ACTIVES on els nois i noies aprenen fent. La millor manera de transmetre el nostre amor per la natura i el l’entorn és el contacte amb la terra i els seus fruits. Promovem així L’ALIMENTACIÓ CONSCIENT i la importància de la CURA DEL MEDI AMBIENT, i la SOSTENIBILITAT.
ORGANITZACIÓ DE LA VISITA-TALLER
- Aliments ecològics? (introducció) Explicació de les decisions de cultiu que impacten sobre la cura del medi ambient: tipus de llavors, conreus, etc.
- En acció (activitats per grups)
- sembrar i plantar segons temporada
- cuidar l’hort (regar, podar, netejar males herbes…) fer-ho amb productes i activitats que no sobre explotin la terra.
- collir* Segons l’època de l’any, les hortalisses i els fruits amb els que es treballaran seran diferents.
- Tast.Preparació dels aliments collits i estona de tast sensorial.
COMPETÈNCIES BÀSIQUES
- Competència comunicativa lingüística.
- Competència en el coneixement i la interacció amb el medi natural i món físic.
- Competència d’autonomia i iniciativa personal.
METODOLOGIA
- Visites actives on els infants i joves es posen a la pell del pagès i ha de sembrar, cuidar el cultiu, collir…
- Espai dedicat per al cultius de les escoles dins la finca.
- Acompanyats i guiats pel pagès i monitors especialitzats.
INFORMACIÓ
- Francesc Botifoll Adell
- Mòbil: 639131041
- Carretera de Martorell a Terrassa km. 4.700 08755 Castellbisbal