ALLIBERAMENT DEL PERICARDI

Què és el pericardi? Realment és una part del nostre cos molt desconeguda per la majoria de les persones. L’origen de la paraula ja ens indica el seu significat: en grec “Peri” significa “al voltant” i “Kardia”, cor. És la membrana fibrosa de dues capes que embolcalla i protegeix el nostre cor, que pot retreure’s o endurir-se, segons les circumstàncies que estiguem vivint.

SÍMPTOMES I TRASTORNS

 Si vivim situacions de por, estres o angoixa, o amb qualsevol experiència traumàtica, el nostre pericardi es veu afectat per aquestes sensacions, que les pateix però simultàniament les guarda. Com a resposta davant les amenaces, el pericardi es contrau i “empresona” el nostre cor. Algunes persones poden superar aquestes situacions fàcilment i ràpida, però altres necessiten més temps per a assumir la solució d’aquests conflictes.

Realment, el pericardi és un dietari de totes aquestes sensacions, i arran de la seva connexió física amb tot el cos a través del cor i les seves funcions dins del sistema circulatori, pot arribar a afectar i traslladar les seves disfuncions i provocar trastorns als altres sistemes fisiològics del nostre cos.  

Una bona salut física i emocional passa per protegir i cuidar el nostre pericardi. Molt sovint els metges analitzen òrgans del nostre cos que pateixen algun problema, però no troben el motiu. Aquests òrgans pateixen els trastorns provocats per problemes de la retracció del pericardi. No només dolors físics i estiraments són les conseqüències d’aquest malestar. A nivell emocional, podem patir mal de cap, insomni, tristesa, irritabilitat… 

EL TRACTAMENT

Un dels tractaments més útils per a aconseguir una bona salut d’aquesta membrana és el seu alliberament. Mitjançant aquesta teràpia, l’especialista cerca la lesió i el dany provocat a nivell energètic. Un cop localitzats, a través de moviments i pressions, el pericardi és harmonitzat per a què pugui recuperar la seva màxima expansió. El pacient nota després del tractament una sensació de benestar, com si també hagués estat “alliberat d’algun pes”, amb una respiració de més qualitat, i aquesta millora es trasllada a tots els sistemes fisiològics i tots els òrgans que composen el nostre cos.

 Assolit novament l’equilibri físic aconseguim l’emocional, tant a nivell energètic com espiritual, i aconseguim descobrir i comprendre l’impacte negatiu que les malalties poden provocar espiritualment. No oblidem que el pericardi és la nostra porta d’entrada a la nostra energia espiritual, mitjançant el quart xacra, el del cor.

 L’alliberament del pericardi aconsegueix una millor connexió entre els diferents sistemes i òrgans del nostre cos, amb una major connectivitat amb les extremitats i en especial del pericardi amb el crani i la columna. Són molts els beneficis que la teràpia de l‘alliberament del pericardi ens pot facilitar, encara que sempre cada tractament ha d’estar personalitzat en funció de les necessitats i dels problemes del pacient. Per això, l’especialista primerament realitza un estudi de les lesions i els danys que pugui patir el pacient, com a eina i mostra de la problemàtica personal de cadascú.

Montserrat Avalos

Especialista en Alliberament del Pericardi