RISOTERÀPIA o LA TERÀPIA del RIURE

Què és? De què es tracta? En què es basa?

 És una tècnica amb què mitjançant diverses dinàmiques, activitats i moviments, produïm el riure, l’alegria, el benestar físic i emocional.

Riure és una meditació activa. No pensem mentre riem, només podem notar i gaudir de la secreció d’ endorfines  que en aquell moment produeix el nostre sistema hormonal: les hormones de la felicitat.

Podem passar d’un estat depressiu, trist o decaigut a un estat d’alegria només rient una bona estona. O si més no,  també podem tenir ganes simplement de retrobar l’ entusiasme que produeix riure amb ganes, de veritat. Quant de temps fa que no rius amb potència? Feu memòria… podem somriure, riure una mica però allò que en diem riure, riure?….

Com funciona aquesta tècnica? 

Els tallers poden ser d’un dia amb una durada d’una hora i mitja, però pot variar l’estona, en un grup d’unes quantes persones. 

Perquè en grup?

Ja sabeu la dita: ¨Quants més serem, més riurem¨. I és ben cert, riem junts, perquè riure s’encomana ràpidament. Podem riure, fins i tot sense motiu, si algú altre també ho fa. I  l’enorme benestar que notem després?

M’he trobat amb persones que m’han comentat ser serioses o que riure jugant no els atrau. Els hi recomano provar una sessió per poder valorar aquesta teràpia i us asseguro que sempre amb una bona predisposició evidentment, tothom surt content i feliç.

Un dels beneficis més reconfortants  a nivell personal i que em satisfà enormement,  és  la unió amorosa que neix després d’haver participat en una sessió.  Els integrants comparteixen: alegria, humor, benestar i això fa emanar un afectuós vincle entre ells, cosa que actualment trobo que manca entre nosaltres, les persones.

NEUS BARTOMEUS 

Risoterapeuta Vocacional