Aliments Ecològics. La sostenibilitat comença amb el que menges

Orientat a: Educació Secundària

QUÈ DESCOBRIREM:

Sovint no som conscients de com els nostres hàbits alimentaris impacten sobre el medi ambient. Sostenibilitat i ecologia comencen en accions tan bàsiques com decidir què mengem i quan.

Aquest taller-visita proposa als alumnes apropar-se al cultiu dels aliments per conèixer quines són les feines que fa el pagès per mantenir un cultiu ecològic i la relació entre biodiversitat i nutrició.

A la BIO MASIA CA N’OLIVERÓ proposem VISITES ACTIVES on els nois i noies aprenen fent. La millor manera de transmetre el nostre amor per la natura i el l’entorn és el contacte amb la terra i els seus fruits. Promovem així L’ALIMENTACIÓ CONSCIENT i la importància de la CURA DEL MEDI AMBIENT, i la SOSTENIBILITAT.

 

ORGANITZACIÓ DE LA VISITA-TALLER

  1. Aliments ecològics? (introducció) Explicació de les decisions de cultiu que impacten sobre la cura del medi ambient: tipus de llavors, conreus, etc.
  2. En acció (activitats per grups)
    • sembrar i plantar segons temporada
    • cuidar l’hort (regar, podar, netejar males herbes…) fer-ho amb productes i activitats que no sobre explotin la terra.
    • collir* Segons l’època de l’any, les hortalisses i els fruits amb els que es treballaran seran diferents.
  3. Tast.Preparació dels aliments collits i estona de tast sensorial.

 

COMPETÈNCIES BÀSIQUES

  • Competència comunicativa lingüística.
  • Competència en el coneixement i la interacció amb el medi natural i món físic.
  • Competència d’autonomia i iniciativa personal.

 

METODOLOGIA

  • Visites actives on els infants i joves es posen a la pell del pagès i ha de sembrar, cuidar el cultiu, collir…
  • Espai dedicat per al cultius de les escoles dins la finca.
  • Acompanyats i guiats pel pagès i monitors especialitzats.

 

INFORMACIÓ

  • Francesc Botifoll Adell
  • Mòbil: 639131041
  • Carretera de Martorell a Terrassa km. 4.700 08755 Castellbisbal