De la llavor a taula. Fes de pagès!

Orientat a: Educació Primària

QUÈ DESCOBRIREM:

Saps el que menges? De l’hort en surten gran part dels aliments que consumim però no sabem que per poder-nos-els menjar cal fer un munt d’accions i de tenir cura que porten molt temps i dedicació.

Aquest taller-visita proposa als alumnes fer de pagès per un dia i conèixer tot allò que no es veu però que hi ha darrere d’una fruita o hortalissa quan la mosseguem.

A la BIO MASIA CA N’OLIVERÓ proposem VISITES ACTIVES on els infants aprenen fent. La millor manera de transmetre el nostre amorper la natura i el l’entorn és el contacte amb la terra i els seus fruits. Promovem així L’ALIMENTACIÓ CONSCIENT i la importància de la CURA DEL MEDI AMBIENT, i la SOSTENIBILITAT.

 

ORGANITZACIÓ DE LA VISITA-TALLER

  1. Menges tiges, arrels, fruits o llavors? (introducció) Explicació de les diferents parts de les plantes i com allò que mengem no sempre són els fruits.
  2. Cicle de les plantes i les activitats del pagès (activitats per grups)
    • sembrar i plantar
    • cuidar l’hort (regar, podar, netejar males herbes…)
    • collir* Segons l’època de l’any, les hortalisses i els fruits amb els que es treballaran seran diferents.
  3. Tast.Preparació (neteja i presentacions) dels aliments collits i estona de tast.

 

COMPETÈNCIES BÀSIQUES

  • Competència comunicativa lingüística.
  • Competència en el coneixement i la interacció amb el medi natural i món físic.
  • Competència d’autonomia i iniciativa personal.

 

METODOLOGIA

  • Visites actives on els infants i joves es posen a la pell del pagès i ha de sembrar, cuidar el cultiu, collir…
  • Espai dedicat per al cultius de les escoles dins la finca.
  • Acompanyats i guiats pel pagès i monitors especialitzats.

 

INFORMACIÓ

  • Francesc Botifoll Adell
  • Mòbil: 639131041
  • Carretera de Martorell a Terrassa km. 4.700 08755 Castellbisbal